Liefde in bedrijf

affectiviteit & effectiviteit in organisaties

Jaap van Barneveld

  Mijn bio

  De bedenker van Liefde in Bedrijf en de aansluitende training ‘anderskijkennaarhetzelfde’. Eerst de meer persoonlijke/filosofische kant van het geheel. Maslow (bestudeerd vanaf 1976) geeft inzicht in de verschillende fases van de ontwikkeling en helpt om de persoonlijke en zakelijke aspecten te onderzoeken en in verband met elkaar te brengen.Centrum Boswijk (Opleiding voltooid in 2005) heeft me het belang van de weg naar het hart laten ervaren, en dat het mogelijk is om blokkades in de vorm van (onverwerkte) emoties op te ruimen. Anton Cornelis (mijn huis-filosoof) laat zien dat we bij een versnelling van de buitenwereld, onszelf dienen te vertragen. En dat we ons geloof dat alles kan worden geregeld niet langer kunnen volhouden.

    Spiral Dynamics Integral (oorspronkelijk van Graves) (mijn hoop in bange dagen) toont ons de oneindigheid van ontwikkeling. De grote sprong voorwaarts naar een gebied waarin verschillende aspecten en levensvormen in onszelf en de wereld niet meer in oorlog zijn met elkaar.   De 5Rhythms van Gabrielle Roth (ik voel de vreugde van het hart) die mij in beweging hebben gebracht, en die mij in contact hebben gebracht met mijn diepste diepten.

  En dan de meer zakelijke, werkachtige kant:

    De laatste 13 jaar gelezen, geluisterd, gewandeld, geleefd als ZZP-er. Coach, consultant, trainer, bij commerciële bedrijven, bij non-profit instellingen. Lezingen gegeven over ontwikkeling, marketing, anderskijken, internet. Te leuk om waar te zijn. ‘Wat jij doet is niet pruttelen, maar diep meekijken’, zoals een cliënt het noemde.

    Daarvoor 15 jaar bij Koninklijke Ahold (Grootverbruik) als Marketing-man, Verkoopdirekteur, Strateeg e.d. Prachtig bedrijf, prachtige baan, maar het werd te onpersoonlijk voor me. En ik mocht wat eerder weg. Dat kon toen nog. In die periode werd ik ‘professor in B2B’, zoals een vriend van mij het noemde.

    Daarvoor 20 jaar in de bouw; als jongste bediende, als vertegenwoordiger, als produktmanager, als ondernemer/direkteur. Geleerd om iets te verkopen, om relaties aan te gaan. ‘Je was in die tijd de beste verkoper van Nederland’ zoals een oude vriend van me nog steeds rondverteld. Het kostte me wel een huwelijk.